BeweegID box basis

handenindeluchtDe BeweegID box is geschikt voor medewerkers en vrijwilligers van huiskamerprojecten, kleinschalig wonen en dagopvang. Het doel van de box is om een eenvoudige methode te bieden, waarmee bewegen met dementerende en / of kwetsbare ouderen ook mogelijk is zonder veel ervaring of voorbereiding.

De BeweegID box basis bevat 70 geplastificeerde kaarten op briefkaartformaat. De kaarten zijn gerangschikt per onderwerp: bal, ballon, beenoefeningen, bol wol, foambuis, hand- en vingeroefeningen, pittenzak, tikvormen en touwtjes.

Er is ook een 14-delige uitbreidingsset met extra oefeningen voor de BeweegID box beschikbaar.

Door het gebruik van verschillende kleuren zijn de onderwerpen direct herkenbaar.

Op iedere kaart staan gemiddeld 5 beweegvormen kort en duidelijk omschreven. Ook bevat de box een aantal spelvormen. De oefeningen en spelvormen zijn zowel geschikt voor groepsgebruik als voor één op één situaties, en vinden plaats aan tafel.

IMG_0575Een aantal kaarten bevat “rek en strek” en “spierkracht” oefeningen. Deze kunnen motiverend werken omdat ze door de deelnemers met gymnastiek worden geassocieerd.

De kaarten met beenoefeningen zijn ook geschikt als warming-up voordat u aan een andere activiteit begint. Opstaan uit de stoel en starten met lopen kan dan iets gemakkelijker gaan. De hand en vingeroefeningen kunnen helpen de vingers soepel te houden, van belang voor de ADL.

Voor een kort beweegmoment gebruikt u 1 of 2 kaarten. Voor een uitgebreide beweegactiviteit gebruikt u meerdere kaarten. Hoewel er een beroep wordt gedaan op spierkracht, mobiliteit, coördinatie en reactievermogen is dit niet het hoofddoel.

 

Dat is plezier hebben door samen te bewegen!

De BeweegID box basis is verkrijgbaar voor: € 65,25 (excl. BTW en verzendkosten)
De BeweegID box basis incl. de uitbreidingsset is verkrijgbaar voor: € 79,00 (excl. BTW en verzendkosten)

De BeweegID box is zeer geschikt om mede invulling te geven aan de “bouwstenen van de Inspectie voor de Gezondheidszorg” en past goed binnen het programma “Waardigheid en Trots”. Daarom mag de BeweegID Box eigenlijk in geen enkele huiskamer ontbreken.