Over ons

Bedankt voor uw interesse in BeweegID! Wij zijn Helma de Jong en Carla Westhoff, 2 voormalig fysiotherapeuten en (sinds 2013) trotse initiatiefnemers van BeweegID VOF. Binnen die VOF ontwikkelden we de BeweegID box en de STA-OP. Bovendien verzorgen we door heel Nederland met veel enthousiasme trainingen Bewegen aan Tafel en informatiebijeenkomsten STA-OP. De trainingen Bewegen aan Tafel zijn inmiddels al vier jaar een door het RIVM erkende interventie.

Ook vóór BeweegID werkten we al jaren samen. Tijdens lange autoritten hadden we het er vaak over dat er eigenlijk een eenvoudig systeem moest komen, zodat het de medewerkers/vrijwilligers minder tijd en voorbereiding zou kosten om met hun groep aan het bewegen te gaan. Dat werd het begin van uren en uren puzzelen, schrijven en strepen, met als uiteindelijk resultaat de BeweegID box, waar we best een beetje trots op zijn.

Ook daarna zaten we nog vol ideeën. Al snel nadat de box klaar was begonnen we met de eerste opzet van een informatiemap met tips ter behoud van de zelfredzaamheid van senioren. Dat werd uiteindelijk STA-OP: een informatiemap + minimap. Aan de STA-OP koppelden we informatiebijeenkomsten. Deze bijeenkomsten en de trainingen ‘Bewegen aan Tafel’ m.b.v. onze eigen (samengestelde) producten geven we nog steeds met veel enthousiasme.

Over Helma en Carla

helma de jong

Mijn naam is Helma de Jong. Na de opleiding fysiotherapie en enige jaren werken in een praktijk, ben ik al snel begonnen met het geven van (intra- en extramurale) lessen aan groepen ouderen. Omdat daar echt mijn hart bleek te liggen ben ik, na een paar jaar lesgeven, de opleiding MBvO (Meer Bewegen voor Ouderen) gaan volgen.

Daarna volgden nog een aantal opleidingen, allen gericht op bewegen en welzijn van 55+ers. De kennis die ik daar heb opgedaan, pas ik toe in mijn eigen lessen en tijdens train-de-trainer scholingen (lokaal en provinciaal). Zo heb ik voor verschillende gemeentes Galm lessen (sport voor 55+ers) verzorgd en gaf ik cursussen over artrose, osteoporose en rugklachten (Als Botten en Spieren Protesteren). Daarnaast was ik hoofddocent MBvO Functioneel Trainen (i.o.v. VML en TNO) en ben ik nog steeds hoofddocent In Balans (valpreventie; i.o.v. van VeiligheidNL). Sinds 2013 zijn daar de Bewegen aan Tafel trainingen en de STA-OP bijeenkomsten bijgekomen.

Hallo, ik ben Carla Westhoff en vele jaren werkzaam geweest als fysiotherapeute. De beginjaren kenmerkten zich in het behandelen van individuele patiënten. De laatste jaren kwam echter ook de groepsbehandeling met o.a. de fysiofitness ruimschoots aan bod.  De cursussen, scholingen en bijscholingen richtten zich steeds meer  op twee specifieke doelgroepen: de kwetsbare ouderen en de senioren. Zo werden naast mijn werk als fysiotherapeute de beweeglessen aan ouderen, zowel intra- als extramuraal, steeds belangrijker. Momenteel geef ik, naast de activiteiten rondom BeweegID, beweeglessen als Sportleidster 55+. Het bewegen én de gezonde leefstijl staan zowel privé als in mijn werk hoog in het vaandel. Dit gegeven, plus de nodige werkervaring op het gebied van bewegen, maken het interessant om ook een bijdrage te leveren aan o.a. symposia, fitscan 45+. Alle opgedane kennis op het gebied van bewegen, het contact met dementerende- en kwetsbare ouderen en hun directe omgeving, de empathie voor de ouderenzorg komen samen in BeweegID.